HÍREK

Ave Maria - Adventi Gála a Budapesti Operettszínházban

Gyújtsák meg otthon az első gyertyát, és hangolódjanak az ünnepekre színházunkkal, ahol Mozarttól Webberig mindenki megtalálja a szívének kedves muzsikát!

A mosoly országa - a Budapesti Operettszínház sajtótájékoztatója

"A muzsika magával ragadja a közönséget, mert aki írta, meggyőződésből, hittel írta" - közli a korabeli sajtó Lehár Ferenc zenéjéről, amely tegnap is meghódította a Budapesti Operettszínház sajtótájékoztatójának résztvevőit.

Budapesti Operettszínház főgépész munkakör betöltésére munkatársat keres

A főgépész a Színház épületgépészeti berendezéseinek üzemeltetője, a gépészetet üzemeltető és karbantartó létszám felelős vezetője. Felügyeli a létesítmény igények szerinti energiahatékony energiaellátását, a légtechnikai, hőellátási (fűtés-hűtés) rendszerek, víz és csatornázás zavartalan működtetését, igény szerinti szabályozottságát. Gondoskodik a kazánházak, klímagépházak üzemkész állapotáról.

Ó, mondd, Te kit választanál?

A Budapesti Operettszínház idén tavasszal egy népszerű gyakorlatához tért vissza, március elején ismét munkára hívta a diákokat. Zártkörű Diákprogramunk keretében rajz- és esszépályázatot hirdetett az online előadásainkra csoportos jegyet váltó osztályok tanulói számára. Csodálatos munkák érkeztek, amelyeket nagy öröm volt látni, ezúton is köszönjük minden résztvevőnek!

Gyászjelentés

Megrendüléssel értesültünk a szomorú hírről: A Budapesti Operettszínház énekkari művésze, a társulat oszlopos tagja, MATI GYÖRGY életének 72. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. A művészt a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti.

Nemzetközi porondon a Budapesti Operettszínház - videóval

Lehoczky Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház első művésze, akit beválasztottak a nemzet színészei közé. Az örömteli eseményt és a színművész 85. születésnapját látványos gálával köszöntötte az együttes. A járvány okozta nehézségekről, az új évadról, s egy készülő amerikai turnéról egyaránt beszélgettünk Kiss-B. Atilla főigazgatóval.

Nine-Kilenc premier a Budapesti Operettszínházban Balázs Zoltán rendezésében

"Az élet teli van örömökkel, örüljünk neki együtt. Ez az egyetlen megoldás, hogy valóban megtaláljuk önmagunkat.!" - mondja Guido, a filmrendező a Nine-Kilenc musical végén. "Fogjátok meg egymás kezét, beszélgessetek, vidáman!"

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Budapesti Operettszínház őszi műsorát

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Budapesti Operettszínház őszi műsorát és akár karácsonyi ajándékként Nine-Kilenc musicalünk februári előadásait. A novemberi és decemberi előadásaink, valamint Nine-Kilenc februári előadásainak jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára szeptember 29-én, a nagyközönség számára pedig szeptember 30-án kezdődik!

Állótaps és könnyek - Lehoczky Zsuzsa elbúcsúzott a színpadtól

A Budapesti Operettszínház társulata és közönsége, valamint egykori legendás pályatársai nagyszabású gálaműsor keretében köszöntötték az idén 85. születésnapját ünneplő Lehoczky Zsuzsát, aki egyben búcsúzott is: korábban bejelentett döntése értelmében 65 év után utoljára lépett színpadra.

Budapesti Operettszínház "Dolce Vita" elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) határozza meg a Budapesti Operettszínház (www.operett.hu) hivatalos Facebook oldalán és honlapján (www.operett.hu) meghirdetett "Dolce Vita" elnevezésű promóciós játékának (a továbbiakban: Játék) feltételeit.

"Dolce Vita" az Operettszínházban!

Nine-Kilenc musicalunk bemutatója kapcsán ismét játszani hívjuk Önöket!

Zajos sikert aratott a hétvégén három szereposztásban bemutatott Nine-Kilenc című musical

Zajos sikert aratott a hétvégén három szereposztásban bemutatott Nine-Kilenc című musical, Fellini Nyolc és fél című filmjének színházi adaptációja, a világhírű Broadway-musical budapesti ősbemutatója. Az előadást minden alkalommal szűnni nem akaró állótapssal jutalmazta a közönség.

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű férfi énekesek számára bariton hangfajban.

Nine - Közönségtalálkozó hashtag játék - játékszabályzat

A Facebook-on hirdetett hashtag játék játékszabályzata

Nine-Kilenc - sajtótájékoztató és közönségtalálkozó

Már déltől kígyóztak a sorok kilencedik hónap kilencedikén a Budapesti Operettszínház főbejárata előtt. Kíváncsi és izgatott nézők, a műfaj rajongói - szám szerint 400 fő-, akik mind a Nine-Kilenc közönségtalálkozójára érkeztek a fővárosból és a különböző vidéki városokból: Sopronból, Kecskemétről, Győrből, Pécsről, Siófokról, Egerből, Zalaegerszegről, Kaposvárról, Kőszegről és az ország legkülönbözőbb pontjairól. Ők mindnyájan azon nyereményjátéknak a győztesei voltak, amelyre a színház épületében vagy a Nagymező utcai teátrum előtt készült fotókkal nevezhettek a jelentkezők még júniusban.

Rendhagyó sajtóesemény a Budapesti Operettszínházban

Szeptember 9-én tartottuk Nine - Kilenc című musicalünk nagyszabású, közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatóját a teátrum nagyszínpadán. Az esemény után fotózási és dedikálási lehetősége volt a résztvevőknek Művészeinkkel

NEKEM ÉLET A SZÍNHÁZ

Lehoczky Zsuzsa, a zenés színházi műfajban elsőként a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja július 18-án ünnepelte 85. születésnapját. A jeles évfordulót és legendás életművet 2021. szeptember 27-én 19.00 órai kezdettel nagyszabású gálakoncerttel ünnepeljük!

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet

A Budapesti Operettszínház Énekkara próbaéneklést hirdet klasszikus hangképzésű női énekesek számára alt és mezzo hangfajban.

A színházi előadások látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges

A Budapesti Operettszínház tájékoztatja Önöket, hogy az EMMI szeptember 4-én megküldött állásfoglalása alapján a színházi előadások látogatásához védettségi igazolvány nem szükséges.

Elkezdődtek A mosoly országa olvasópróbái a Budapesti Operettszínházban

A mosoly országa Lehár Ferenc pályafutásának egyik legmeghatározóbb darabja, életművének összefoglalója, amit ő maga legjobb alkotásának tartott. Az operai igényességgel megkomponált, háromfelvonásos operettet 1929-ben mutatták be Berlinben. Zenei jellegét és történetét az akkor divatos keleti motívumok inspirálták: a bécsi arisztokrata tábornok lánya, Liza és a kínai trónörökös, Szu Csong herceg szerelmét meséli el. Bár a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, amely nem vidám végkifejlettel zárul.

A korábbi jegyek, bérletek, utalványok cseréje és visszaváltási lehetősége 2021. szeptember 1-jével véget ér!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a járványügyi korlátozások idején elrendelt jegy- , bérlet és utalvány csere és visszaváltási lehetőség 2021. szeptember 1-jével véget ér.

Visszaváltási garancia a megváltott jegyekre!

Bizonytalan egy esetleges negyedik hullám miatt, hogy vásároljon-e színházjegyet? Nekünk van megoldásunk!

Pezsgő dallamok és italok az Operett Korzón

Kicsiket és nagyokat páratlan élményekkel, igazi sztárparádéval és hamisítatlan fesztiválihangulattal csábított a Vigadó térre az augusztus 20-ai hosszú hétvégén a Budapesti Operettszínház társulata. Az Operett Korzó háromnapos rendezvénysorozatának színpompás palettáját az örökzöld operettmelódiák és a népszerű musicalslágerek mellett jazz- és népzenei remekek, örökzöld melódiák tették teljessé. A hangulat nemcsak a szenvedélyes, tüzes élőzenétől és a közönséget is bevonó interaktív koncertektől vált pezsgővé: kiegészítésként a VinCe Buborék Fesztivál kínált exkluzív gasztro-élményt a pezsgők, proseccók, cavák, champagne-ok és fröccsök kedvelőinek.

Komolyzene kilátással, operett koccintással!

A Szent István Napok keretében a komolyzenei dallamokhoz csodás panoráma dukál, míg az Operettfesztivál pillanatait egy pohár pezsgőkülönlegesség teheti feledhetetlenné a Vigadó téren. Augusztus 20. és 22. között mind a két helyszínen találhat mindenki kedvére való programot.

JÖN! JÖN! JÖN!

Az új évad szeptemberben az eredetileg 2021 tavaszára tervezett Nine-Kilenc musical premierjével kezdődik a Budapesti Operettszínházban, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja. A sors fintora, hogy az előadást a sorozatos leállások miatt több mint kilenc hónapja próbálják, ám - ahogy Balázs Zoltán, az előadás Jászai Mari-díjas rendezője fogalmazott - a misztikus kilencesen átlépve a próbaidőszak alatt kizárólag a tartalomra koncentrál, illetve arra, hogy az előadásban hogyan tudják tovább vinni a Fellini-örökséget, miközben valami egyedit alkotnak.

Amerikába megy a hungarikumok királynője!

A kulturális hungarikumok királynője, az operett fog jövő ősszel bemutatkozni egy amerikai-kanadai turnén - hangzott el szerdán a Pesti Vigadóban tartott sajtótájékoztatón, ahol arról is szó volt, hogy a turné előtt a PBS amerikai közszolgálati televízió a Budapesti Operettszínház művészei­nek produkcióit vetíti, amelyeket a pandémia idején rögzítettek.

Szabad ég alatt - Open Air

Idén nyáron négy előadás erejéig visszatér(t) a Pesti Vármegye háza díszudvarába a Budapesti Operettszínház különleges koncertsorozata, a Szabad ég alatt - Oper Air.

Szabad ég alatt - Operett- és musicalgála - tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy tekintettel a hétvégi időjárás előrejelzésre, úgy készülünk a Szabad ég alatt operett- és musicalgálára a Pesti Vármegyeháza udvarán, hogy a rendezvényt eső, zápor esetén az árkádok alatt is meg tudjuk tartani. A nézőtérre viszont nem tudunk fedést biztosítani, így kérjük Önöket, szíveskedjenek esőkabáttal, esernyővel készülni.

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Budapesti Operettszínház

A 2020/2021-es évadzáró társulati ülését a teátrum Nagyszínpadán Kiss-B. Atilla főigazgató vezetésével, július 7-én tartották.

Jegypénztár nyári nyitvatartása

Kedves Közönségünk! Tájékoztatjuk Önöket, hogy jegypénztárunk nyitvatartása a nyári hónapok alatt módosul!

Kilenc éve egyetlen nyár sem telhet el Palotakoncert nélkül

2021 nyarán, Operettünnep címmel és a legnagyobb slágerekkel ünnepeljük a visszatérést, július 23-án és 24-én este, egy csodaszép helyszínen a Budavári Palota Oroszlános Udvarán!

A jegy- és bérletértékesítés színházunkban és internetes felületeinken újra zavartalanul működik

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a jegy- és bérletértékesítés színházunkban és internetes felületeinken újra zavartalanul működik, miután a technikai hibát sikerült elhárítanunk.

Technikai okok miatt a jegyértékesítés átmenetileg szünetel

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okok miatt a jegyértékesítés színházunkban és internetes felületeinken átmenetileg szünetel.

A Budavári Palotakoncert 2021 nyarán a legnagyobb slágerekkel ünnepli a visszatérést

2021 nyara, reményeink szerint, a nagy visszatérés időszaka. Mi mással is ünnepelhetnénk ezt, mint mindannyiunk, de főleg Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss, Ábrahám Pál kedvenc műfajával, az operettel és annak legnagyobb slágereivel - július 23-án és 24-én este, a Budavári Palota Oroszlános Udvarán!

Szabad ég alatt - Operett- és musicalgála

Tavaly hagyományteremtő szándékkal, idén immár tradicionális jelleggel csendülnek fel a belváros szívében, a klasszicista műemlékegyüttes falai között a legnépszerűbb operett- és musical slágerek. A Budapesti Operettszínház népszerű sztárjai, ifjú tehetségei másfél órás felhőtlen kikapcsolódásra várják a rajongó közönséget élő zenekari kísérettel, valamint a patinás falakra vetített izgalmas látványvilággal a Pesti Vármegyeháza udvarán!

Hegedűs a háztetőn-premierhétvége a Budapesti Operettszínházban

Állótapssal fogadta a közönség a Hegedűs a háztetőn című musicalt! Az Operettszínházban közel 40 év után két szereposztással újra megszólalt a spirituális mű, amely keserédes humorával, különleges zenei világával mindig megtalálja az utat a nézők lelkéhez.

A Budapesti Operettszínház bemutatta a Hegedűs a háztetőn musicalt

"Hegedűs a háztetőn... valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!"

Elkezdődött szeptemberi és októberi előadásaink jegyértékesítése

A szeptemberi és októberi előadásaink jegyértékesítése Aranykártyás nézőink számára június 24-én, a nagyközönség számára pedig június 25-én kezdődik!

Mától elérhetőek a 2021/22-es bérleteink!

Izgatottan készülünk a jövő évadra, reméljük, hogy sok-sok örömöt szerzünk majd Nézőinknek a már repertoáron lévő, valamint az új előadásainkkal is.

Öt bemutatóval készül a Budapesti Operettszínház!

Az idei Évadbejelentő sajtótájékoztatót hegedűszóval nyitotta meg a Színház a Kálmán Imre Teátrum előterében. Az esemény hangulatát emelte a művészek rövid ízelítője is az új évadban várható darabok zeneszámaiból. A jelen lévők kerekasztal beszélgetések során információt kaphattak a többi között a rendezőktől, díszlet- és jelmeztervezőktől a készülő operett és musical darabokról.

A Budapesti Operettszínház "NINE közönségtalálkozó" elnevezésű promóciós játékának játékszabályzata

Jelen játékszabályzat határozza meg a Budapesti Operettszínház hivatalos Facebook oldalán meghirdetett "NINE közönségtalálkozó" elnevezésű promóciós játékának feltételeit.

Újra kitárta kapuit a Budapesti Operettszínház

Kanyargó sorok a színház előtt, vastaps, könnyek - pillanatok május utolsó hétvégéjéről, amikor a hosszú bezártság után végre ismét közönség előtt játszhatott az Operettszínház Társulata.

Váltsák meg jegyüket online és segítsék Önök is a járványügyi megelőzést!

A Budapesti Operettszínház mindent megtesz azért, hogy Nézőink és Művészeink maximális biztonságban élvezhessék előadásainkat.

Jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos információk

Az alábbiakban összegyűjtöttük a jegyekkel és bérletekkel kapcsolatos információinkat. Kérdés esetén kérjék közönségszervezőink segítségét a 06/1353-21-72 telefonszámon, vagy az operett@operett.hu e-mail címen.

Korhatár nélkül - staféta indul! #24

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Színházlátogatási szabályok a pandémiás időszakban

Az előadások a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseknek [jelenleg a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet] megfelelően látogathatók, így azokon nézőként kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.

Korhatár nélkül - staféta indul! #23

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #22

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Május 17-től tudnak jegyet váltani előadásainkra!

2021.06.25-én egy sokak által várt premierrel, a Hegedűs a háztetőn című előadásunkkal nyitjuk meg Nagymező utcai teátrumunk kapuit. Az előadás 6 alkalommal látható júniusban és júliusban, majd 3 előadás erejéig a nagysikerű István, a király című rockopera is visszatér a színpadra. 05.17-én indul a jegyelővétel az Operett Aranyklub Törzsvásárlói kártyával rendelkező nézőink számára, 18-án pedig a nagyközönség előtt is nyitva állunk.

Korhatár nélkül - staféta indul! #21

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #20

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #19

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #18

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #17

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #16

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #15

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #14

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #13

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze!

Május 11-én, kedden 14 órakor a Nemzeti Színházban találkoztak a Nemzet Színészei és hosszas tanácskozás után meghozták döntésüket.

Korhatár nélkül - staféta indul! #12

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #11

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #10

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #9

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul #8

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #7

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul #6

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #5

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #4

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #3

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #1

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Korhatár nélkül - staféta indul! #2

A Budapesti Operettszínház balettművészei nagyszabású produkciója, a Korhatár nélkül - Táncest május 14-én debütál online színpadunkon! A két felvonás különleges élményt nyújt a balett szerelmeseinek s mindenkinek, akik szeretik, ha a klasszikus elegancia könnyed humorral társul. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Táncest résztvevőit, valamint lehetőséget adunk nekik, hogy átadva kollégáiknak a stafétát, egymástól is kérdezzenek!

Hamarosan újra találkozunk!

Nagy örömmel értesítjük kedves Nézőinket, hogy a járványügyi zárvatartás után a Budapesti Operettszínház újra várja közönségét.

Gyerekszereplő-válogatás

Gyerekszereplőket keresünk a Szépség és a Szörnyeteg musical budapesti előadásaira és német nyelvű turnéjára!

Közönségkedvencek májusban! Folytatódik az Operett online!

Két tavalyi bemutató, egy online debütáló nagybalett-összeállítás, és a nagysikerű Pendragon-legenda - ízelítőként a Budapesti Operettszínház májusi kínálatából!

Meglepetéssel kedveskedünk a Tánc Világnapja alkalmából!

Ma van a Tánc Világnapja, a jeles alkalomból meglepetéssel készültünk a balett szerelmesei számára: Május 14-től látható a Korhatár nélkül nagyszabású táncest az Operett online műsorán!

Nyitással kapcsolatos információ

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet szerint a nyitás következő lépcsőjében várható a színházak nyitása, miután az oltások száma elérte a négymilliós küszöböt. A konkrét nyitással kapcsolatos intézkedéseket a végleges szabályozás mentén fogjuk kialakítani.

Tajtékos Dalok júniusban a Kisvárdai fesztiválon!

2020. március 10-én debütált a Kálmán Imre Teátrumban Boris Vian életének állomásait bemutató, 11 eredeti Vian sanzonnal fűszerezett Tajtékos dalok című előadásunk Kiss Csaba rendezésében. A kialakult járványügyi helyzet miatt eddig csak kevesen láthatták a produkciót, így a júniusi kisvárdai fesztivál kihagyhatatlan programja lesz.

Álláshirdetés: Közönségszervező munkatársat keresünk!

A Budapesti Operettszínház Szervezési Osztálya közönségszervező munkatársat keres színházjegyek értékesítésére, ügyfélkapcsolatok ápolására, alkalmazotti státuszba, 2021. májusi kezdéssel, 8 órás munkaidőben.

Ó, mondd, te kit választanál?

Lezárult a rajz- és esszépályázat, amelyet március elején hirdettünk Zártkörű Diákprogramunk keretében az online előadásainkra csoportos jegyet váltó osztályok tanulói számára. Csodálatos munkák érkeztek, melyeket nagy öröm volt látni, ez úton is köszönjük az összes résztvevőnek!

Színes áprilist ígér az Operett Online

Műfaji sokszínűséggel, sztárokkal ünnepli a tavaszt a Budapesti Operettszínház.

Maury Yeston üzent az Operettszínháznak

Maury Yeston, a Nine zeneszerzője kedves üzenettel lepte meg a társulatot a Színházi világnapon.

Ingyenes online-előadás és Színházi Világnap a Budapesti Operettszínházzal!

Gyönyörű daljátékkal készül a Budapesti Operettszínház az idei Színházi Világnapra, mely második alkalommal járványügyi zárás alatt valósul meg. Az Operettszínház mégis közel hozza nézőihez a színházi élményt ezen a különleges napon.

"Fel kell készülnünk saját magunkból is...!" - interjú Lenchés Márton rendezőasszisztenssel

Lenchés Márton három éve dolgozik a Budapesti Operettszínházban rendezőasszisztensként, így a La Mancha lovagja musical esetében is a kezdetektől segítette Vincze Balázs rendező-koreográfus munkáját. Egy váratlan beugrás pedig úgy hozta, hogy a színpadon is kamatoztathatta a darabról szerzett tudását.

Művészeti kitüntetések

Március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adtak át, amelyekben művészeink is részesültek! Szeretettel gratulálunk minden díjazottnak!

"Szükségünk van egymásra! Ez adja meg az élet esszenciáját!"

A Családvarázs sorozat következő részében Oszvald Marikát és lányát, Krisztát láthatják, akik a család fontosságáról, családi kapcsolatokról mesélnek.

Újabb nemzetközi díjak az Operettszínház harsonaszólamában

A Budapesti Operettszínház harsonaművészei ismét kiemelkedő sikereket értek el, ezúttal a PaMus Flow nemzetközi zenei versenyén - szeretettel gratulálunk!

Szavazzon Ön is!

A Budapesti Operettszínház immár harmadik alkalommal hívta munkára a diákokat rajzpályázat keretében! Az idei felhívásunk az "ISKOLÁNK ONLINE SZÍNHÁZBA MEGY" nevet kapta.

Köszöntjük a hölgyeket!

Boldog nőnapot kívánunk színházunk Művésznőinek, minden női dolgozónknak, munkatársunknak és kedves közönségünk hölgy tagjainak!

Online jegyre is cserélhetőek a bérletek és jegyek!

A korlátozások idején egy jó hír: Mostantól a korábban élő előadásainkra megváltott jegyeket és bérleteket cserélhetik akár online-előadás jegyre is!

101. születésnap - Ünnepeljen velünk!

Művészeink idén is megemlékeznek Boris Vianról, a páratlan alkotóról - ünnepeljenek velünk 2021. március 10-én online!

Köszöntse velünk a márciust

Színes programokkal üdvözli a tavaszt az Operett online! Régi nagy kedvencek és nemrég bemutatott előadások is megtekinthetőek lesznek!

A Budapesti Operettszínház felvételt hirdet musical együttesébe és balettkarába

A Budapesti Operettszínház énekes-táncos meghallgatást hirdet musical együttesébe és próbatáncot balettkarába!

Újra Operett-Musical osztály indul a megújult Színház és Filmművészeti Egyetemen

A Budapesti Operettszínház lehetőséget kapott, hogy OPERETT-MUSICAL-színész osztályt indítson a megújult Színház és Filmművészeti Egyetemen.

Magyar történelmi film forog a Budapesti Operettszínház sztárjaival!

Február 4-én stábtalálkozót tartottak a film alkotói: Iványi Marcell, Arany Pálma-díjas rendező, Tóth Zsolt operatőr, Németh Ákos drámaíró, Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója és egyben a film producere, Cári Tibor zeneszerző, Dolhai Attila Jászai Mari-díjas művész, valamint a teátrum művészei. A történelmi filmben ugyanis olyan művészek láthatóak majd, mint Földes Tamás, Janza Kata, Bálint Ádám, Sándor Péter, Melis Gábor, Oszvald Marika, Gubik Petra és Mészáros Árpád Zsolt, valamint a 10 éves Németh Marcell.

Operett online februárban is - új produkciókkal

A legsikeresebb előadásokkal, sztárszereposztással, és meglepetés koncerttel is találkozhat közönségünk februárban a virtuális térben. Tartsanak velünk továbbra is!

Négy csodálatos kollégánk vehette át az Örökös Tag címet

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, ünnepélyes keretek közt is átvehették kitüntetésüket a színház újonnan Örökös Tagnak választott díjazottjai. Az ünnepség - - a szabályokat betartva - szűk körben, a Kálmán Imre Teátrumban került megrendezésre. Örökös Tag címet kapott: Kapeller Anasztázia, Benkóczy Zoltán, Rónai Pál és Sárdi Mihály

Betekintés a Nine olvasópróbájába

Ma van Federico Fellini olasz filmrendező születésnapja, melynek alkalmából meglepetéssel kedveskedünk nézőinknek! Fellini az ismert 8 és fél című remekmű alkotója, amely a filmtörténet első rendezői önvallomása. A mű nagy hatást gyakorolt más alkotókra is, így idővel a zenés színpadokra is eljutott. Mario Fratti feldolgozásában, Arthur Kopit librettójával és Maury Yeston zenéjével és szövegével készült el a Nine című musical, amely az Operettszínház történelme során első alkalommal lesz látható színpadunkon!

A korlátozások feloldásáig nem tudunk élő előadásokat tartani

A kormány által bejelentett járványügyi intézkedés meghosszabbítása színházunkat is érinti. A korlátozások feloldásáig nem tudunk élő előadásokat tartani. Színházunk a kényszerszünet idején online előadásokkal igyekszik enyhíteni nézőink előadások utáni vágyát.

#8 Matula Class of 2020 - Az osztály: Becz Bernadett

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#7 Matula Class of 2020 - Az osztály: Katz Zsófia

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#6 Matula Class of 2020 - Az osztály: Grubits Blanka

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#5 Matula Class of 2020 - Az osztály: Széplaki Éva

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#4 Matula Class of 2020 - Az osztály: Szabó Dóra

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#3 Matula Class of 2020 - Az osztály: Radics Bernadett

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#1 Matula Class of 2020 - Az Osztály: Szente-Laboda Zsanett

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztályt tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

#2 Matula Class of 2020 - Az osztály: Adler Judit

Matula, vigyázz! Január 16-tól ismét az Operett online műsorán az Abigél! Mini interjúsorozatunkban egy virtuális tablót készítünk a 7. osztály tanulóit játszókról, akik által egy héten keresztül bepillantást nyerhetünk a szigorú leánynevelő intézet diákjainak mindennapjaiba.

Újévi közlemény - Operett online

Közel 50.000-en láthatták a Budapesti Operettszínház online Újévköszöntőjét! Nagy sikerrel indult az Operett online decemberben: A Csárdáskirálynő, az István a király, az Abigél és egy karácsonyi verses-táncos összeállítás közvetítésével több ezer nézőt ért el napi szinten a teátrum streaming-szolgáltatása.

Ez már feltámadás! - Szilágyi Enikő önálló estje

December 27-én és 28-án online látható Szilágyi Enikő önálló estje Trianon 100. évfordulója alkalmából: Ez már feltámadás!

Operett online - Abigél, új beállókkal

December 25-től az Abigél is látható lesz az Operett online műsorán. Az előadás varázsa a régi, ám a főszerepekben új beállókkal is találkozhatnak a nézők. Kis Mari szerepében Pacskó Dóra lesz látható, a fiatal művésszel az online premier kapcsán beszélgettünk.

Az Operettszínház ajándékai

Az ünnepi időszakban Csillagesővel kedveskedik nézőinek a Budapesti Operettszínház, ajándékként az egész éves hűségükért és kitartásukért, köszönetként azért, hogy a járványhelyzet alatt is bizalmat szavaztak a színháznak.

Operett online: útmutató a jegyvásárláshoz

Egy rövid útmutatóval szeretnénk segíteni azon Nézőinknek, akik először vásárolnak jegyet az InterTicket - jegy.hu felületén. A jegyvásárlás menetét lépésről lépésre megtalálják itt! Tartsanak velünk a virtuális térben is!

December 19-től az online térben is hódít az István, a király!

Szörényi Levente és Bródy János legendás művén generációk nőttek fel, slágereit minden nemzedék kívülről ismeri. Székely Kriszta rendezése új értelmezését keresi a klasszikus történetnek, az előadás ezúttal a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt, olyan alapvető kérdéseket feszegetve, mint hogy milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében, milyen elveket áldozunk fel politikai célokért, vagy hogy a hatalom mindenekelőtt áll-e.

Január 11-ig online előadások lesznek színházunkban

A kormány által 2020. november 10-én bejelentett járványügyi intézkedés meghosszabbítása színházunkat is érinti. Előreláthatólag 2021. január 11-ig nem tudunk élő előadásokat tartani. Színházunk a kényszerszünet idején online előadásokkal igyekszik enyhíteni nézőink előadások utáni vágyát.

Hatalmas meglepetést okozott az Operett online első adása

"Nincsenek szavak! Vastaps!" - írták a nézők Brassótól New Yorkig, Kanadától Németországig. December 5-én tartotta meg a Budapesti Operettszínház A Csárdáskirálynő online premierjét. A hatalmas sikerre való tekintettel szombaton, december 12-én megismételjük az online előadást!

Nagy meglepetéssel indítjuk az adventi időszakot!

Színházunk jelképesen megnyitotta adventi naptárának első ablakát a nézők nagy örömére. Most szombaton, december 5-én indul az Operett online streaming-szolgáltatás egy valódi közönségkedvenccel. Stílusosan az egyik legkedveltebb operettelőadást varázsoljuk nézőink otthonába: A Csárdáskirálynőt! Az első online előadásunkra a mai naptól már elérhetőek a jegyek!

Előreláthatólag december 11-ig színházunk zárva tart

Előreláthatólag 2020. december 11-ig nem tudunk élő előadásokat tartani. Színházunk nagy erővel dolgozik azon, hogy az előadásokat streamelt formában bemutathassa közönségünknek. Az elmaradt előadásokat a járványügyi vészhelyzet után pótolni fogjuk, a korábban megváltott jegyek/bérletek az új időpontokra lesznek érvényesek.

Friss információ a mai és a holnapi előadásokról

A mai (november 9-i) és holnapi (november 10-i) A Szépség és a szörnyeteg előadásainkat még megtarthatjuk. Felhívjuk a figyelmet, hogy a múlt heti rendelkezések miatt a Huszka- és a Lehár gálát elhalasztjuk későbbi időpontra, melyről a továbbiakban küldünk tájékoztatást. Hamarosan jelentkezünk további információkkal. Köszönjük türelmüket és külön a múlt heti intézkedésekkel kapcsolatos együttműködésüket, melynek köszönhetően rendkívül gördülékenyen sikerültek a múlt heti átszervezések és előadások!

A Budapesti Operettszínház első LeFou-ja

Oláh Tibor már több mint 20 éve a Budapesti Operettszínház tagja, ez idő alatt jó pár szerepben láthatta a közönség. Egyik legrégebb óta játszott karaktere LeFou A Szépség és a Szörnyeteg című családi musicalből. A darab novemberben újra látható a színházban, ennek apropóján az évek alatt összegyűlt emlékeiről beszélgettünk Tiborral.

Elindult a jegyértékesítés A Szépség és a Szörnyeteg című előadásainkra

Kedves Közönségünk, két nagyon jó hírrel jelentkezünk! A regisztrációk visszaigazolása után vannak szabad helyeink A Szépség és a Szörnyeteg előadásainkra, így ezekre az időpontokra elindult az értékesítés. Önöknek is, nekünk is új volt a helyzet, de úgy érezzük együtt gyorsan sikerült belerázódni. Köszönjük a türelmüket és az együttműködésüket!

Ma este ismét Tajtékos dalok

A mai (11.06.) Tajtékos dalok előadást a Kálmán Imre Teátrumban megtartjuk, mindenkit le tudunk ültetni az erre vonatkozó, érvényben lévő kormányrendeletnek megfelelően. Szeretettek várjuk Önöket !

Tájékoztatás a november 6-i esti előadással kapcsolatban

A mai napon kiküldésre kerültek a 2020.11.06. 19 órás A Szépség és a Szörnyeteg című előadásunk regisztrációs jegyei. Akinek nem küldtünk regisztrációs jegyet, annak az új járványügyi szabályozás mellett sajnos nem tudunk lehetőséget biztosítani az előadás megtekintésére az eredeti időpontban. Ez esetben utalványra váltjuk vissza a jegyeket, mely 2021. december 31-ig érvényes és bármely előadásunkra beváltható.

Tájékoztatás a rendkívüli helyzettel kapcsolatban

A Magyar Közlöny 237. számában (2020. november 3.) megjelent 478/2020 (XI.3.) és 479/2020 (XI.3.) kormányrendeletek előírásainak megfelelően átalakításra került a nézőtéri ültetés. Ennek értelmében előadásonként kb. 300 fő fogadására van lehetőség úgy, hogy minden 3. széken ülhet néző, a páholyokban pedig összesen 3 fő páholyonként. Ez azt is jelenti, hogy nincs lehetőség figyelembe venni az egy háztartásban élőket, illetve a családi kapcsolatokat az ültetés tekintetében. Az előadásainkra visszavonásig ezért előzetes regisztráció szükséges azon nézőink körében, akik már megvették jegyüket.

Elmarad a szerdai és a csütörtöki előadás

Kedves Közönségünk! A kormány rendkívüli intézkedései értelmében a Budapesti Operettszínház Igazgatósága mérlegelte a helyzetet és folyamatosan felméri az új ültetési rend kivitelezhetőségét. Nézőink és művészeink biztonsága érdekében az e hét szerdai és a csütörtöki előadásainkat sajnálattal későbbi időpontra halasztja el a színház, illetve természetesen visszatéríti a jegy árát azon nézői számára, akik nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel. További előadásainkkal kapcsolatban lehetőségeink szerint mihamarabb adunk tájékoztatást. Megértésüket és türelmüket ezúton is nagyon köszönjük!

Novemberi sokszínűség

Novemberben igazán változatos előadásokkal várjuk Önöket! A Nagyszínpadon visszatérnek a közkedvelt klasszikusok, amelyek mindig telt házas sikernek örvendenek, emellett két gálaest is megrendezésre kerül. A Kálmán Imre Teátrumban többek között újra látható lesz a márciusban debütáló Tajtékos dalok vagy egy igazi különlegesség, a Szeretni bolondulásig. A Raktárszínházba pedig három magával ragadó előadás tér vissza. Lesz miből válogatni a színházba vágyóknak!

Szeretni bolondulásig

Novemberben és decemberben két-két alkalommal újra látható lesz a Kálmán Imre Teátrumban egy igazi különlegesség a Szeretni bolondulásig - egy FÉNYES est. A színház egykori igazgatója Fényes Szabolcs Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző korokon átívelő muzsikájából és halhatatlan slágereiből ad elő válogatást Peller Anna, Csonka András, Magócs Ottó és Janza Kata.

"A legfontosabb alapelv az élet szeretete"

Forgat, szinkronizál és új bemutatóra is készül Földes Tamás! Friss Kaszás Attila-díjas művészünkkel a Fidelio beszélgetett, az interjúban mesél az elismerésről, a szívéhez közel álló Boris Vian revüről, a Tajtékos dalokról és az elmúlt pár hónap izgalmas kihívásairól.

Díjeső a Magyar Operett Napján

A Budapesti Operettszínház idén tizenkilencedik alkalommal ünnepelte az operett műfaját, és adta át elismeréseit a kimagasló teljesítményt nyújtó művészeinek. A díjakat színházunk főigazgatója, Kiss-B. Atilla és a teátrum művészeti vezetője, Vincze Balázs adta át az esti Marica grófnő előadás második szereposztásának premierje előtt.

Rangos kitüntetést kapott Bedő Dorisz

Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült magas szintű művészi teljesítménye elismeréséül Balettkarunk szólótáncosa, Bedő Dorisz.

Marica grófnő karmesterszemmel

A Budapesti Operettszínházban október 23-án bemutatásra kerülő Marica grófnő operettel együtt egy tehetséges karmester is debütált a színházban. Dobszay Péter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen orgonista és karmester szakon diplomázott. Fiatal kora ellenére már most kimagasló pályát járt be, dirigálta hazánk szinte összes szimfonikus zenekarát és számos külföldi együttest is, a komolyzene szinte minden műfajában. Munkásságát 2019-ben Junior Prima Díjjal ismerte el a szakma.

Betekintés a Tündérkertbe

Október 23-án mutatja be a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettjét, a Marica grófnőt. A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel, a premier előtti sajtótájékoztatót rendhagyó módon online tartottuk meg október 19-én.

Elmarad a szombati és a vasárnapi Amerikai komédia

Pénteken részben volt látható az Amerikai komédia előadás, kiegészítve felejthetetlen gálaesttel a Kálmán Imre Teátrumban, azonban a szombati és a vasárnapi előadásokat betegség miatt sajnos le kell mondanunk.

Elmaradt előadásokkal kapcsolatos információk

Kedves Nézőink! Az elmúlt időszakban sok előadásunkat érintő változások zajlottak, így segítségképpen szeretnénk összefoglalni Önöknek, hogy milyen lehetőségeik vannak a jegyek átváltására, becserélésére, esetleg visszaváltására.

Szilveszter a Lippert Weilersheim palotában

Évzáró Csárdáskirálynő előadások az Operettszínházban! Könnyed szórakozás, gyönyörű dallamok és ünnepi hangulat! Szeretettel várjuk a műfaj szerelmeseit Kálmán Imre legnépszerűbb operettjével december 31-én délután 15 vagy este 19 órai kezdettel.

Boris Vian erőt adó életszemlélete

Boris Vian gyerekkori szívbetegsége miatt mindvégig a halál árnyékában élt. Tudta, hogy keveset fog élni. Harminckilenc évesen halt meg egy moziban, ahol az ő művéből készült filmet vetítették. Születésének 100. évfordulójára a Budapesti Operettszínház márciusban bemutatta a Tajtékos dalokat, azonban a premier estéjén bejelentették, hogy másnaptól bezárnak a színházak. Adódik a kérdés: MIT SZÓLNA MINDEHHEZ VIAN?

Amikor a képzelet valósággá válik: La Mancha lovagja az Operettszínházban

Valódi szélmalomharccal indult a Budapesti Operettszínház 2020/21-es évadja: hosszú évtizedek és kétszeri karantén után újra látható Don Quijote történetének musical-változata, a La Mancha lovagja Budapesten. Napra pontosan 6 hónappal a járványügyi leállás után újra életre kelt a Budapesti Operettszínház nagyszínpada. La Mancha lovagja októberben visszatért a színpadra.

Musicalgálák a hétvégi La Mancha előadások helyett

A társulatunkban végzett COVID-19 tesztek eredményei alapján fájó szívvel tájékoztatjuk Önöket, hogy nem áll módunkban teljes La Mancha lovagját megtartani, így kénytelenek vagyunk lemondani az előadásokat. Mindemellett jó hírrel is tudunk szolgálni: az előadás szólistái nem érintettek, így az elmaradt előadások helyett különleges musicalgálákra várjuk szeretettel nézőinket!

Elmarad a mai La Mancha lovagja előadás

Társulatunk körében történt pozitív COVID-19 teszt miatt a színház legnagyobb sajnálatára lemondja az október 09-i La Mancha lovagja előadását. A színház művészei és kollégái tesztelésen vesznek részt. Az eredménytől függően alakul a hétvégi próbák és előadások folytatása, melyről a későbbiekben teszünk közzé tájékoztatást. Az előadás pótlására sajnos nem nyílik lehetőség, ezért a jegyeket visszaváltjuk utalvány vagy pénz visszatérítés formájában.

"Ennél frappánsabb befejezést maga Boris Vian sem írhatott volna"

Milyen érzés, amikor a COVID-19 pandémia magyarországi kirobbanásának napján éppen tüdőbetegséget kell eljátszani a színpadon? Miként élték meg a színészek azt, hogy közvetlenül a Tajtékos dalok bemutatója után leállt a színház a járvány miatt? Hogyan tér vissza a darab, és miért tapsolták meg a művészek a közönséget a teltházas Elfújta a szél előadások alatt? Minderre Gubik Petra válaszol interjúnkban.

Színt viszünk az őszi estékbe!

Akár az ősz, olyan színes és változatos lesz a Budapesti Operettszínház októberi műsora: Vidám operettek, közönségkedvenc musicalek, irodalmi klasszikusok, kortárs táncjáték és gyerekelőadás - mindenki számára egyedi élményt biztosít a széles repertoár, mindezt sztárszereposztásokkal!

Mixitől Miskáig

A legtöbb Mágnás Miska története minden bizonnyal Peller Károlynak van. Részese volt a bemutató előadásnak, és az azóta eltelt 18 évben 3 szerep is megtalálta őt a népszerű operettben. A legszebb és legmeghatóbb emlékeit osztotta meg velünk.

Mixi, vagyis Pixi - Kerényi Miklós Máté régi-új szerepben a Mágnás Miskában!

A szeptemberi Mágnás Miska előadásokban új beállónak örvendhet a Budapesti Operettszínház közönsége: Kerényi Miklós Máté, a tíz évvel ezelőtti előadások Pixi grófja most Mixi grófként tér vissza a slágerdarabba - a tükörszerep megformálásának kihívásairól kérdeztük a teátrum virtuóz színészét.

Logózott maszkok vásárolhatóak

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a mai naptól kezdve lehetőségük van a Budapesti Operettszínház logójával ellátott mosható textil maszkok vásárlására Jegypénztárunkban. A fehér és fekete színben kapható maszkok két oldalán aranyszínnel színházunk logója látható.

Műsorváltozás: Abigél

Tájékoztatjuk tisztelt Nézőinket, hogy az Abigél műsorváltozás okán decemberben lesz látható a Budapesti Operettszínház színpadán. Az eredetileg októberre tervezett Abigél előadások jegyeit utalványra váltjuk vissza, melyek 2021. december 31-ig érvényesek. Ezeket akár a decemberre átszervezett Abigél előadásokra is be lehet váltani, így még idén megtekinthetik az előadást.

Az elmaradt La Mancha lovagja előadások pótlásáról

Kedves Nézőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy sikerült megoldást találni a La Mancha lovagja előadásainak pótlására! A musical előadások pótlására 2020. október 7-11. között kerül sor. Az ebben az időszakban eredetileg tervezett Abigél előadások elmaradnak, mivel ifjúsági előadást a jelen helyzetben nem áll módunkban megtartani. Bízunk benne, hogy a decemberi előadásokat megtarthatjuk.

Elmaradnak a szeptemberi La Mancha lovagja előadások

Tájékoztatjuk tisztelt Nézőinket, hogy a fenntartóval egyeztetve a mai és az az erre a hétre tervezett további előadásaink sajnos elmaradnak. Minden nézőnktől elnézést kérünk a kellemetlenségért, bízunk türelmükben és kitartásukban. A jegyeket utalvány formájában természetesen visszaváltjuk, melyet tetszés szerint bármelyik előadásunkra beválthatnak. Ehhez kérjük, jegyüket befényképezve küldjék meg az operett@operett.hu e-mail-címre.

Közlemény a La Mancha előadások kapcsán

Kedves Nézőink! A visszajelzéseket figyelembe véve nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy a La Mancha lovagját mégis pótolhassuk. Ezért megteszünk mindent annak érdekében, hogy ezek az előadások létrejöhessenek. Mivel komplex folyamat a műsortervet érintő változtatás, a részletekkel kapcsolatban a holnapi nap folyamán áll módunkban bővebb tájékoztatást adni, és addig is köszönjük türelmüket!

La Mancha lovagja ismét meghódítja a Budapesti Operettszínház színpadát

A hosszú bezártság és a járványügyi helyzet miatt elhalasztott márciusi premier után lelkünkig hatolnak a darab költői mondatai, mindenki könnyebben átérzi a darab üzenetét, miszerint "a lélek, csak az segít tovább", a szeretet az, ami mindent jobbá varázsol, és hogy az élet keserű óráit könnyebb elviselni annak, aki meg tudja látni az öröm pillanatait.

Földes Tamásé lett a Kaszás Attila-díj

Kimondhatatlan öröm és büszkeség számunkra, hogy az Önök szavazatai alapján színművészünk, kollégánk, barátunk, Földes Tamás nyerte el ebben az évben ezt a megtisztelő elismerést! Szívből gratulálunk Dzsoni! Követőinknek és közönségünknek pedig hálásan köszönjük a szavazatokat!

Ma este premier! Indul A mosoly évada!

Kedves Nézőink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a ma estére tervezett La Mancha lovagja előadásunk premierjét, valamint a további előadásokat megtartjuk, s ezzel hivatalosan is megkezdjük A mosoly évadát! Szeretettel várjuk Önöket!

Elmaradt Open Air előadás: jegyvisszaváltás és ingyenes utalvány

A 2020. szeptember 5-én elmaradt Szabad ég alatt előadás jegyeinek árát visszatérítjük közönségünk részére. Ezen felül a Budapesti Operettszínház ingyenes utalvánnyal kívánja kárpótolni az érintett nézőket, melyet bármelyik általuk választott előadásra, bármelyik jegyárkategóriára beválthatnak 2020. december 1-ig. A jegyár visszautalásához kérjük, hogy a Szabad ég alatt jegyét befényképezve 2020. szeptember 21-ig küldjék el e-mailen az operett@operett.hu címre.

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X