Imre Roland

Tanulmányai:
Budapesti Gazdasági Főiskola; Pesti Broadway Stúdió; Magyar Hajnal Énekstúdió
Elismerései:
X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny, szubrett-buffó kategória, 1. hely
Névnap:
július 15.

Már gyerekkorától érdeklődött a zene iránt. Alapfokú zenei tanulmányait a Váci Bartók Béla Zeneiskola magánének szakán végezte. Emellett gitározni is tanult. A színház világa iránt igazán a középiskola után kezdett érdeklődni, addig ugyanis a futball töltötte ki az ideje nagy részét, amelyet sportszerűen űzött 15 éven át. 

 

2013-ban nyert felvételt a PestiBroadway Stúdióba. 2010 és 2013 között két, számára meghatározó vidéki amatőr színtársulatban bontogatta szárnyait: Almásfüzítőn és otthonában, Vácott. Ezekben az években többek között olyan szerepeket játszhatott, mint A padlás Rádiósa, a Képzelt Riport Egy Amerikai Popfesztiválról Józsefe, vagy Molnár Ferenc Ibolyájának Szerzője.

 

2016 őszén Komáromban, a X. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyen szubrett-buffó kategóriában Kardffy Aishával első helyezést érték el.

 

Legyen szó musicalről, operettről, prózai előadásról, vagy filmszerepről, minden műfajban szívét-lelkét beleadva játszik,ugyanis: „A drámaíró legszebb szavai is halottak a színész szíve nélkül.”

Edmond Rostand: Cyrano de Bergerac

 

Jelenlega Magyar Színész-Futballválogatott tagja. Szabadidejében szeret utazni és kertészkedni.


Jelenlegi előadásai

Abigél

Kuncz Feri  

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X