Boncsér Gergely

Tanulmányai:
Miskolci Egressy Béni Zeneiskola (2002-2007)
Elismerései:
Zeneiskolai Énekverseny - I. helyezés (2007); Erkel Ferenc Nemzetközi Dal és Ária Verseny - különdíj (2008); Lehár Nemzetközi Operett Énekverseny - bonviván kategória I. helyezés, közönségdíj (2010); Marsallbot (2011)
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Ábrahám Pál: Bál a Savoyban - Henry
Névnap:
március 12.

A miskolci Egressy Béni Zeneiskolában tanult énekelni. 2003 novemberétől a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának tagja. Több kisebb szerepet is alakított itt: Yamadori (Puccini: Pillangókisasszony), Nathanael (Offenbach: Hoffmann meséi). 2006 júniusától a Leggiero Énekegyüttes tenor szólistája.

2007 decemberében hatalmas sikerrel énekelte az Interoperett újévi gálakoncertjén Donizetti Az ezred lánya című vígoperájának hírhedt hét magas C-s áriáját. 2008 őszétől a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasa, az Operabarát Alapítvány jóvoltából. A dalszínházban a Fidelióban debütált, majd számos kisebb szerepet énekelt a 2008/2009-es évad folyamán. Jelenleg olyan produkciókban látható, mint A trubadúr, az Anyegin, A bolygó hollandi, a Mefistofele, az Otello vagy A rózsalovag.

A Budapesti Operettszínházban számos gálán szerepelt, látható volt Ábrahám Pál Bál a Savoyban című operettjében Henryként, valamint 2010 októberétől Edvint játssza A Csárdáskirálynőben. Az előző évadban a Cigányszerelemben mutatkozott be Gábor szerepében, valamint Brecht-Dessau A kaukázusi krétakör című zenés drámájában is látható Szimon Csacsavaként. 2012 októberében a Marica grófnő Zsupánjaként lépett színre.

A Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny bonviván kategóriájában első helyezést ért el 2010 tavaszán, 2011-ben pedig megkapta a fiatal tehetségeknek járó Marsallbotot.

Jelenlegi előadásai

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X