Borbély László

ügyvezető igazgató

Tanulmányai:
Pázmány Péter Egyetem - Bölcsészettudományi Kar, magyar-kommunikáció szak
Névnap:
június 27.

A gimnáziumi érettségit követően két évig a Mafilmnál rendezősszisztensként dolgozott, majd a Szabad Tér Színházhoz került, ahol produkciós titkárként kezdte munkáját. Az itt eltöltött 10 év alatt sok jelentős produkcióban, a kulturális menedzsment több területén is kipróbálhatta magát, dolgozott nagyformátumú szabadtéri rendezvények rendezőasszisztenseként és produkciós vezetőjeként, színházi előadások rendezőasszisztenseként, több filmben és televíziós produkcióban volt a rendező munkatársa, esetenként gyártásvezetői munkakört is betöltött.

1997 és 2002 között magyar-kommunikáció szakon elvégezte a Pázmány Péter Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karát, ezzel párhuzamosan felsőfokú marketing menedzser szakképesítést szerzett az egyetem és a Szókratész Külgazdasági Főiskola közös képzésén. Az egyetemen a film szakirány területén OTDK versenyeken különdíjas, és ebben a témakörben publikált is (A brüsszeli tizenkettő, Kultúra és Közösség, 2000).

A Budapesti Operettszínháznál 2002 óta dolgozik, előbb produkciós vezetőként, 2005 szeptembere óta produkciós igazgatóként, majd 2014-től ügyvezető igazgatóként.

Fontosabb munkái:
Szabadtéri rendezvények: Operák: Aida, A trubadúr, Rigoletto, Porgy és Bess (Margitszigeti Színpad); rockoperák: István, a király, Atilla, Isten kardja (Népstadion, Szegedi Szabadtéri Játékok, Margitszigeti Színpad), koncert: Illés koncert (Népstadion).
Színház: Mindhalálig Beatles (Thália Színház), Margit, a hazának szentelt áldozat (Erkel Színház), Atilla (Erkel Színház).

Jelenlegi előadásai

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X