Kalocsai Zsuzsa

Tanulmányai:
Bartók Béla Konzervatórium - ének szak Színház- és Filmművészeti Főiskola - operett-musical szak
Elismerései:
Jászai Mari-díj, Story-érték-díj 2005 és 2007: az év operettszínésznője 2008: érdemes művész
Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Kálmán Imre: Marica grófnő - címszerep
Névnap:
február 19.

Már a Színház- és Filmművészeti Főiskola és a Konzervatórium hallgatójaként főszerepeket játszott az Operettszínházban. A diploma megszerzése után azonnal szerződtette a Nagymező utcai teátrum.

Igazi primadonna. Csodálatos hangjával és rendkívül elegáns megjelenésével mindig sikert arat. Rengeteg nagyszerű szerepet énekelt, és a világ minden pontján öregbítette a magyar operett hírnevét.

Fontosabb szerepei: Marica grófnő (Marica), Cirkuszhercegnő (Fedora), Cigányszerelem (Zórika, Ilona), Mágnás Miska (Rolla), Csárdáskirálynő (Szilvia), A víg özvegy (Glavari Hanna), Bál a Savoyban (Madeleine, Tangolita), Luxemburg grófja (Angéle), Dr. Bőregér (Rosalinda);  Mária főhadnagy (Antónia), Párizsi élet (Gondremark báróné), Cigánybáró (Szaffi), Szép Heléna (Heléna), Viktória (Viktória), Sybill (Sybill).

Legutóbb Ilona szerepében aratott kimagasló sikert a Cigányszerelemben, illetve egy másik műfajban is megcsillogtatta tehetségét: Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljében a Dada szerepébe állt be.

A Jászai Mari-díjas művész 2005-ben és 2007-ben is kiérdemelte az Év Operettszínésze-díjat a Budapesti Operettszínházban. A Németországban játszott Cigányszerelemben nyújtott alakításáért pedig megkapta a német kritikusok díját.

Jelenlegi előadásai

A régi nyár

Mária, híres színésznő  

Amerikai komédia

Mrs. Irene Roe, Tony anyja, fékezhetetlen életkedvű asszony  

Dorian Gray

Queen Britannia  

La Mancha lovagja

Házvezetőnő  

Lili bárónő

Illésházy Krisztina grófnő  

Mágnás Miska

Stefánia  

Nine

Guido anyja  

A Budapesti Operettszínház fenntartója a Magyar Állam, irányító szerve az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)

X